10 Απριλίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Δ/ΝΤΡΙΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την Δευτέρα 27/03 πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα συνάντηση της αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του ΣΥΜΕΛΕΜ με την Δ/ντρια Πολεοδομίας Καλαμάτας κα. Κουράκλη.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν προκύψει με τους Δασικούς χάρτες, με την πολεοδομική υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης, με την λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης και την συνεργασία των μελών του Συλλόγου και άλλα ζητήματα.

Από τον ΣΥΜΕΛΕΜ μεταφέρθηκε η προτροπή, ώστε να οργανωθεί το συντομότερο δυνατό Δ/νση Πολεοδομίας στην Μεσσήνη, αφου θα προωθήσει τις μελέτες του Δήμου, θα εξυπηρετήσει άμεσα τους ιδιώτες, θα υπάρξει ανταποδοτικότητα από το όφελος του ΚΗ’ ψηφίσματος που ήδη εισπράττεται και θα αποσυμφορήσει την Πολεοδομία Καλαμάτας.

Στο θέμα των Δασικών Χαρτών και για την επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει με την πρωτοκόλληση αδειών σε εκτός σχεδίου περιοχές, η συζήτηση κατέληξε σε δύο θέματα που θα διευκολύνουν παροδικά τους ελεύθερους επαγγελματίες συναδέλφους:
-          Στην περίπτωση που υπάρχει βεβαίωση τελεσιδικίας, τότε αίτηση προς έκδοση αδείας πρωτοκολλείται και ελέγχεται από την Υπηρεσία και απαιτείται προ τελικής υπογραφής, η προσκόμιση του προσωρινού αποσπάσματος του Δασικού Χάρτη από την Δ/νση Δασών
-          Στην περίπτωση που υπάρχει μόνο προσωρινό απόσπασμα Δασικού Χάρτη, στο οποίο όλη η περιγραφόμενη έκταση είναι ΑΑ, τότε αυτό εισέρχεται για προέλεγχο στην Υπηρεσία σε όλα τα στάδια, και με την προσκόμιση του κυρωμένου Δασικού Χάρτη πρωτοκολλείται και εκδίδεται η εγκριση/άδεια δόμησης
Η διαδικασία αποτελεί μια προσωρινή λύση, αναμένοντας και την εφαρμογή της πρόσφατης τροπολογίας.

Για την διευκόλυνση προσωπικού και μηχανικών, συνημμένα σας προωθείται υπόδειγμα εξουσιοδότησης ιδιοκτήτη προς μηχανικό για την διεκπεραίωση αιτημάτων και την παραλαβή εγγράφων και διοικητικών πράξεων από την Υ.ΔΟΜ.

Συζητήθηκαν  οι χρόνοι παράδοσης αντιγράφων από το αρχείο που παρουσίαζαν καθυστερήσεις, οι χρόνοι ελέγχου και τήρησης του Ν.4030 και οι παρατηρήσεις επί των φύλλων ελέγχου, και ζητήθηκαν αποσαφηνίσεις όσον αφορά το Σχέδιο Αποβλήτων και την φέρουσα τοιχοποιία ανεξαρτήτου πάχους σε μικτές κατασκευές.

Σε πολύ θετικό κλίμα κινήθηκαν και οι υπόλοιπες συζητήσεις για ζητήματα που απασχολούν τα τεχνικά εργα του Δήμου, την οριοθέτηση οικισμών και τη νεα προμελέτη του οδικού άξονα Καλαμάτας – Ριζόμυλου. 

Ο Σύλλογος στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας υποστήριξης των μελών του, θα επαναλάβει παρόμοιες συναντήσεις και με τις υπόλοιπες δημοτικές αρχές - υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας, φέρνοντας στην επιφάνεια ζητήματα που αφορούν τα οικεία πολεοδομικά γραφεία και ταλαιπωρούν συναδέλφους και πολίτες.

Για τον σκοπό αυτό προσκαλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν άμεσα τον Σύλλογο σχετικά με οποιαδήποτε προβλήματα συναντούν στις εκάστοτε υπηρεσίες που συναλλάσσονται, ώστε να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση αυτών.


ο πρόεδρος  Τάσος Αδαμόπουλος        

ο γραμματέας  Βασίλης Παπαευσταθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν λογοκρίνονται εφόσον έχουν κόσμιο και ευπρεπές λεξιλόγιο.
Ο σύλλογος δεν φέρει καμία ευθύνη για τα περιεχόμενα των σχολίων.