19 Μαρτίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ Ν.Ε. ΤΕΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Καλαμάτα, 17/03/2017

Θέμα: Αντιμετώπιση αδυναμίας έκδοσης αδειών σε εκτός σχεδίου περιοχές μέχρι τη  οριστική κύρωση των Δασικών χαρτών

Σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις προαπαιτούμενο δικαιολογητικό για την έκδοση Έγκρισης και Άδειας Δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές είναι η προσκόμιση πράξης χαρακτηρισμού του αγροτεμαχίου και βεβαίωση τελεσιδικίας αυτής από τη Δ/νση Δασών.

Με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και μέχρι την οριστική κύρωση τους κατ’ εφαρμογήν του Ν.4389/16, η έκδοση Εγκρίσεων Δόμησης, Αδειών Δόμησης και Εγκρίσεων Εργασιών Μικράς Κλίμακας σε εκτός σχεδίου περιοχές έχει καταστεί αδύνατη.

Οι Υπηρεσίες Δόμησης δεν δέχονται τα προσωρινά αποσπάσματα του δασικού χάρτη ακόμα και για περιοχές που χαρακτηρίζονται ως ΑΑ, καθώς αυτά δεν αποτελούν τελεσίδικη απόφαση χαρακτηρισμού, ακόμη και σε περιπτώσεις που υπάρχει Πράξη Χαρακτηρισμού (χωρίς να έχει εκδοθεί Τελεσιδικία) και εκδοθείσα άδεια. Το ανωτέρω σε συνδυασμό με την κατάργηση της προϋπάρχουσας διαδικασίας χαρακτηρισμού από τα Δασαρχεία οδηγούν σε αδιέξοδο. Το  πρόβλημα παρατείνεται ακόμη περισσότερο μετά την παράταση των 30 ημερών της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων, επιμηκύνοντας την

Συνέπεια των ανωτέρω είναι η, επί της ουσίας, «απαγόρευση» της εκτός σχεδίου δόμησης, η πλήρης παύση κάθε οικοδομικής δραστηριότητας και κατ’ επέκταση των επενδύσεων στις περιοχές αυτές.
 
Καλούμε, λοιπόν, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος να παρέμβει, ώστε να λυθεί άμεσα το συγκεκριμένο πρόβλημα , το οποίο ταλανίζει όλο τον τεχνικό κόσμο και μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ                                         ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν λογοκρίνονται εφόσον έχουν κόσμιο και ευπρεπές λεξιλόγιο.
Ο σύλλογος δεν φέρει καμία ευθύνη για τα περιεχόμενα των σχολίων.