8 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών νομού Μεσσηνίας είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύλου- Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου σε πολύ καλό κλίμα. Εκ μέρους της  Υπηρεσίας Δόμησης Πύλου-Νέστορος παρευρέθηκαν, η Διευθύντρια κα. Μαρία Σταυροπούλου και ο προϊστάμενος κ. Χρυσοβαλάντης Κότσης.

Ο Σύλλογος επιδίωξε την συνάντηση για την γνωριμία του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου με τον Δήμαρχο που ανανέωσε πρόσφατα την θητεία του και για να αναδείξει ζητήματα που απασχολούν τα μέλη του Συλλόγου.

Η συζήτηση περιστράφηκε στα εξής θέματα :  
- την ενημέρωση των συναδέλφων και κυρίως των τοπογράφων μηχανικών, σχετικά με τους οικισμούς του Δήμου Πύλου-Νέστορος, την κατηγοριοποίησή τους και το θεσμικό πλαίσιο που τους διέπει,
- τις χρονικές καθυστερήσεις που προκύπτουν από την πρωτοκόλληση και των έλεγχο φακέλων στην Υπηρεσία Δόμησης,
- ζητήματα επαγγελματικών δικαιωμάτων, που έχουν να κάνουν με τα δικαιώματα υπογραφής μελετών διπλωματούχων και πτυχιούχων μηχανικών,
- την απόδοση των κρατήσεων της αμοιβής μελέτης (ΦΕΜ, ΦΠΑ, κ.τ.λ.) με την έκδοση της Άδειας Δόμησης.

Σε κάποια θέματα δόθηκαν άμεσα λύσεις, όπως στο θέμα των οικισμών του Δήμου Πύλου –Νέστορος στο οποίο η Υπηρεσία Δόμησης ανταποκρίθηκε άμεσα παρέχοντας λίστα με τους οικισμούς που σας προωθούμε συνημμένα.

Για την πρωτοκόλληση των φακέλων ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να βοηθήσει την υπηρεσία, ώστε να ξεπεραστούν άμεσα αυτού του είδους οι γραφειοκρατικές δυσκαμψίες προς όφελος των συναδέλφων και κατ επέκταση του πολίτη.

Για την απόδοση των κρατήσεων της αμοιβής μελέτης (ΦΕΜ, ΦΠΑ, κ.τ.λ.) με την έκδοση της Άδειας Δόμησης δόθηκε η δέσμευση για επανεξέταση του θέματος και άμεση επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο για την επίλυση του προβλήματος.

Ωστόσο, υπερτονίστηκε η έλλειψη προσωπικού που στέκεται τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Σε όλα πάντως τα ζητήματα συμφωνήθηκε η επιδίωξη ενός διαύλου επικοινωνίας Δήμου, Υπηρεσίας Δόμησης και Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών. Επίσης, τονίστηκε η διάθεση για στενή συνεργασία για την επίλυση τόσο των υφιστάμενων, όσο και μελλοντικών προβλημάτων που θα προκύψουν.

Ο Σύλλογος θα επιδιώξει παρόμοιες συναντήσεις και με τις υπόλοιπες δημοτικές αρχές της Π.Ε. Μεσσηνίας, φέρνοντας στην επιφάνεια ζητήματα που αφορούν τα οικεία πολεοδομικά γραφεία και ταλαιπωρούν συναδέλφους και πολίτες.

Για τον σκοπό αυτό προσκαλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν τον Σύλλογο σχετικά με οποιαδήποτε προβλήματα συναντούν στις εκάστοτε υπηρεσίες που συναλλάσσονται, ώστε να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση αυτών.

Για το Δ.Σ.
              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ  ΚΑΜΑΡΙΝΑΚΗΣ                     ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν λογοκρίνονται εφόσον έχουν κόσμιο και ευπρεπές λεξιλόγιο.
Ο σύλλογος δεν φέρει καμία ευθύνη για τα περιεχόμενα των σχολίων.