9 Ιουλίου 2014

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών νομού Μεσσηνίας διαισθανόμενος τις  αντίξοες συνθήκες που βιώνουν όλοι οι συνάδελφοι μηχανικοί στη δύσκολη αυτή εποχή,  προχώρησε στην σύσταση ειδικού λογαριασμού ενίσχυσης.

Ο λογαριασμός με διαχειριστή τον ταμία του Συλλόγου αρχ/τονα μηχ/κο Έβελυν Γκούζου, ανοίχτηκε στην Τράπεζα Πειραιώς Καλαμάτας με αρ. λογαριασμού 5512-071651-478 και ΙΒΑΝ GR86 0172 5120 0055 1207 1651 478

Επίσης, αποφάσισε ομόφωνα, όταν σε κάποιο γεγονός ζητείται κατάθεση χρημάτων σε κάποιο λογαριασμό υπέρ κάποιας Μ.Κ.Ο. ή σε κάποιο κοινωνικό γεγονός, το ποσό αυτό να κατατίθεται σε αυτόν τον λογαριασμό.

Ο στόχος άμεσα, είναι η οικονομική ενίσχυση συναδέλφων σε ώρα ανάγκης.

Επίσης, θα υπάρχει μελλοντική πρόβλεψη και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, με ομόφωνη απόφαση του εκάστοτε Δ.Σ.  του Συλλόγου για την επέκταση του λογαριασμού και σε άλλες δραστηριότητες όπως έκδοση ατόκων δανείων, ελάφρυνση νέων συναδέλφων με διανομή μερίσματος ή κάλυψη μέρους ασφαλιστικών εισφορών, κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους συναδέλφους, κ.τ.λ. Η δράση του λογαριασμού  θα αποφασίζεται σε συνάρτηση με το ύψος του λογαριασμού και τις εκάστοτε ανάγκες των μελών του.

Για κάθε ενίσχυση θα προηγείται εισήγηση μέλους του Δ.Σ., ύστερα από έρευνα των συνθηκών διαβίωσης του μηχανικού και θα απαιτείται ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Σύλλογος προσκαλεί όσους συναδέλφους μπορούν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια, με κατάθεση όποιου ποσού επιθυμούν.

Επίσης, προτείνει σε όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν σε πιο μόνιμη βάση, τη μηνιαία συνδρομή στον ειδικό λογαριασμό με το ελάχιστο ποσό των πέντε ευρώ (5€) το μήνα.  Είναι χρέος μας να συνδράμουμε στους συναδέλφους που βιώνουν πιο έντονα την κρίσιμη αυτή εποχή με ιδιαίτερα προβλήματα, ένα μηνιαίο ποσό που ουσιαστικά αντιστοιχεί σε δύο καφέδες το μήνα. Ας κεράσουμε αυτούς τους δύο καφέδες κάθε μήνα σε κάποιο συνάδελφο που έχει πραγματική ανάγκη, προσφέροντάς του την δυνατότητα να αποκτήσει πρακτικά και χρήσιμα αγαθά για τον ίδιο και την οικογένειά του.    

Για το Δ.Σ.
              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ  ΚΑΜΑΡΙΝΑΚΗΣ                     ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

2 σχόλια:

  1. Οι συγκεκριμένη ενέργεια παρ' ολη την ευαισθησία της υποβιβάζει το ρόλο του συλλόγου σας που με το της γνώσεις και την πείρα των μέλλων του θα μπορούσε να παίζει ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση του αστικού περιβάλλοντος, τόσο για την ευημερία των πολιτών όσο και των ιδίων των μηχανικών. Μπορείτε και καλύτερα νομίζω. Η φιλανθρωπία είναι δουλεία της Μητρόπολης. Απλά μια σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασίλης ΠαπαευσταθίουΠέμπτη, 20 Νοεμβρίου, 2014

    Η φιλανθρωπία είναι δουλειά όλων μας και δεν είναι μόνο δουλειά της Μητρόπολης. Είμαστε πάνω απ'όλα άνθρωποι και μετά έπονται όλες οι ιδιότητές μας, επαγγελματικές και μη. Σεβαστή η άποψή σας, αλλά όσο υπάρχουν συνάδελφοι που δεν μπορούν να επιβιώσουν πρέπει να' μαστε δίπλα τους, σεβόμενοι πάντα την διακριτικότητα και εχεμύθεια που επιδιώκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δεν λογοκρίνονται εφόσον έχουν κόσμιο και ευπρεπές λεξιλόγιο.
Ο σύλλογος δεν φέρει καμία ευθύνη για τα περιεχόμενα των σχολίων.