22 Ιανουαρίου 2017

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΕ ΑΘΗΝΑ - 2017

Στο πλαίσιο συμμετοχής των διπλωματούχων μηχανικών και γενικότερα των συναδέλφων του επιστημονικού κλάδου των μηχανικών σε ομαδικά αθλήματα, διοργανώνεται εδώ και τρία χρόνια το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μηχανικών ΤΕΕ.

Ο συγκεκριμένος θεσμός ξεκίνησε με πρωτοβουλία ιδιωτών μηχανικών από διάφορα περιφερειακά τμήματα του ΤΕΕ και από το κεντρικό της Αθήνας, με σκοπό την παρότρυνση των συναδέλφων στη συμμετοχή τους σε ομαδικά αθλήματα μέσα από τα οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους μηχανικούς να αθλούνται, να βελτιώσουν την υγεία τους αλλά και να έχουν μία διέξοδο στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ξεκίνησε την περίοδο 2013-2014 στο οποίο συμμετείχαν 7 ομάδες από διάφορες πόλεις/περιφέρειες (Ιωάννινα, Λάρισα, Καλαμάτα, Αθήνα, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Βόλος) ενώ τις επόμενες χρονιές 2014-2015 & 2015-2016 η συμμετοχή αυξήθηκε και οι ομάδες ήταν 10 (Ιωάννινα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλος, Λαμία, Αγρίνιο, Καλαμάτα, Καβάλα, Ξάνθη). Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που το πρωτάθλημα διοργανώνεται με τη πρωτοβουλία απλών μηχανικών και όχι συλλογικά, έχει πολύ καλή οργάνωση αφού μεταξύ άλλων:

-Έχει συνταχθεί καταστατικό με αναλυτικούς κανόνες που αναφέρονται στους όρους συμμετοχής των μηχανικών (μέλη ΤΕΕ, που έχουν πρόσφατη βεβαίωση από γιατρό που επιτρέπει τη συμμετοχή τους στους αγώνες, δεν είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές κ.α.)
-Οι προκριματικοί αγώνες γίνονται ανά γεωγραφικά διαμερίσματα ώστε να αποφεύγονται μεγάλες δαπάνες για μετακινήσεις (π.χ. ο ένας όμιλος είναι μεταξύ των τμημάτων Βόλο-Λάρισας-Λαμίας)
-Οι τελικοί αγώνες έχουν τη μορφή final four, διοργανώνονται σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδας κάθε χρονιά και σε γήπεδα που αγωνίζονται επαγγελματικές ομάδες.
-Τα περισσότερα έξοδα του final four (διαμονή των ομάδων σε ξενοδοχεία, πληρωμή διατητών, γιατρών κλπ) καλύπτονται από εταιρείες-χορηγούς ενώ οι μετακινήσεις καλύπτονται από τους ίδιους του συμμετέχοντες.
« Πρόσκληση για συμμετοχή ομάδων μηχανικών από όλα τα περιφερειακά»

Το φετινό final four του 4ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μηχανικών T.E.E. (Π.Π.Π.Τ.Ε.Ε.), θα διεξαχθεί φέτος στις αρχές Ιουνίου 2017 στην Αθήνα.

Μετά τα τρία επιτυχημένα προηγούμενα final four του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μηχανικών στην Λάρισα, τα Ιωάννινα και την Καλαμάτα ήρθε η σειρά της Αθήνας να αναλάβει την φετινή διοργάνωση και να υποδεχθεί τους συμμετέχοντες μηχανικούς σε μια γιορτή του αθλητισμού.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ομάδες μηχανικών που προέρχονται από όλα τα Περιφερειακά και Τοπικά Τμήματα. Σε περίπτωση δύο ή περισσότερων ομάδων από κάθε Περιφέρεια, πρόκειται είτε να διοργανωθεί προκριματική φάση για τον τελικό εκπρόσωπο του Περιφερειακού Τμήματος, είτε να στελεχωθεί «μικτή» ομάδα.
Κάθε ομάδα θα πρέπει να δηλώσει τον νόμιμο εκπρόσωπό της. Από τους εκπροσώπους των ομάδων θα συγκροτηθεί και η "ΕΠΙΤΡΟΠΗ" διοργάνωσης του πρωταθλήματος, όπως ορίζει ο επισυναπτόμενος Κανονισμός και θα οριστεί ο τρόπος και οι ημερομηνίες διεξαγωγής της προκριματικής και τελικής φάσης του πρωταθλήματος.

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα Τοπικά Τμήματα και τα μέλη σας.

Δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 15/02/2017.
Για δηλώσεις συμμετοχής και σχετικές πληροφορίες
Στράτος Τσιαμτσιακίρης stratos@ergocad.eu Τηλ. 6937346346

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δεν λογοκρίνονται εφόσον έχουν κόσμιο και ευπρεπές λεξιλόγιο.
Ο σύλλογος δεν φέρει καμία ευθύνη για τα περιεχόμενα των σχολίων.