12 Φεβρουαρίου 2009

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ


Μετά την δημόσια παρέμβαση μας που έγινε με σκοπό να καταδειχθούν τα προβλήματα που κατά την γνώμη μας υπήρξαν κατά την ανάρτηση της πολεοδομικής μελέτης της Μικρής Μαντινείας διαπιστώσαμε με έκπληξη, πως για να θεραπεύσετε τα σφάλματα της ανάρτησης της πολεοδομικής μελέτης Μ. Μαντίνειας απλώς παρατείνατε την ημερομηνία ανάρτησης χωρίς άλλη ενέργεια.

Έχοντας πάντα τον ίδιο στόχο δηλαδή την επιτάχυνση της διαδικασίας χωρίς προβλήματα για την γρήγορη έγκριση αυτής της πολεοδομικής μελέτης σας παραθέτουμε τις απόψεις μας:

1. Απαιτείται κατά την γνώμη μας ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ με ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΑ όλα τα στοιχεία για τα οποία υπήρξε διαπιστωμένη αναντιστοιχία (ΣΔ κλπ) και διαφοροποίηση μεταξύ εισήγησης ΚΣΧΟΠ και σχεδίων.

2. Απαιτείται να συνοδεύεται η πληροφόρηση για τη μελέτη πέρα από τα σχέδια και με το κείμενο και τα στοιχεία που αφορούν τόσο στην εισήγηση στο ΚΣΧΟΠ όσο και στην έκθεση που αφορά στην αιτιολογημένη αποδοχή ή απόρριψη των παλιών ενστάσεων. Πιστεύουμε πως η μη γνωστοποίηση των παραπάνω στοιχείων όπως έγινε κατά την πρώτη φάση ανάρτησης, δημιουργεί σοβαρό νομικό πρόβλημα στους κανόνες δημοσιότητας της μελέτης και την καθιστά ευάλωτη σε προσφυγές τόσο κατά τη φάση θεσμοθέτησής της όσο και μετά την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.

Σε καμία περίπτωση ο Δήμος δεν πρέπει να αφήσει την διαδικασία δημοσιοποίησης της μελέτης να εξελιχθεί σε «προβληματική διαδικασία» που σίγουρα θα έχει επιπτώσεις στο χρόνο έγκρισης και υλοποίησής της με άσκοπες νομικές διαμάχες

Θεωρούμε τέλος πως η διαδικασία δεν θα καθυστερήσει ιδιαίτερα αφού η νέα ανάρτηση μπορεί να συμπέσει με τον χρόνο επεξεργασίας από την υπηρεσία σας των ήδη κατατεθειμένων ενστάσεων.

Όσο πιο καλά τηρηθούν οι κανόνες δημοσιοποίησης της μελέτης τόσο πιο καλά θα εξελιχθεί η διαδικασία θεσμοθέτησης που τόσο έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της περιοχής.

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ειρήνη Μουντανέα Χαράλαμπος Λευκιμιάτης

1 σχόλιο:

  1. Η συμπεριφορά ειναι απαράδεκτη του κ. Ιωάννη Ξιάρχου υπαλλήλου προς τους ασφαλισμένους μηχανικούς Μεσσηνίας. Κάποιος πρέπει να διδάξει υπαλληλική και κόσμια συμπεριφορά σε αυτόν τον άξεστο, όμως ποιος; στο υπάρχων ΜΠΑΧΑΛΟ του ΤΣΜΕΔΕ, ΤΕΕ και συλλόγων μηχανικών και υπομηχανικών Μεσσηνίας. Η χειρονομίες να επιδυκνύει τα γεν..... οργανα είναι για φτύσιμο, όχι στα όργανα αυτού του γελοίου αλλα στα αιρετά όργανα των μηχανικών. Ολοι τους γνωρίζουν,ειναι μάρτυρες περιστατικών και συνεχίζουν να ανέχονται τις προσβολές του γελοίου υποκειμέμου. Για την τάξη, το καλλίτερο είναι να τον στείλουν απο εκεί που ήλθε, να επιστρέψει να σφυρίζει στα τραίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια δεν λογοκρίνονται εφόσον έχουν κόσμιο και ευπρεπές λεξιλόγιο.
Ο σύλλογος δεν φέρει καμία ευθύνη για τα περιεχόμενα των σχολίων.